Jelenlegi hely

Tehetséggondozó program

Az Informatikai Intézet BSc Tehetséggondozó programjának célja, hogy a benne részt vevő hallgatóknak a tehetségük kibontakozását segítő és a képességeiknek megfelelő színvonalú többlet-ismeretanyagot biztosítson. A Tehetséggondozó program a gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és programtervező informatikus BSc szakok nappali tagozatán, a 2009/2010 tanév őszi félévétől kezdődően felmenő rendszerben kerül bevezetésre.

A tehetséggondozás kiemelt kurzusok formájában valósul meg. Ezek a kurzusok lehetnek az alapképzésben is létező kurzussal párhuzamosan meghirdetett ún. tehetséggondozó kurzusok, vagy tehetséggondozó speciálkollégiumok, melyek az alapképzésben nem szereplő témákkal foglalkoznak.

A programban való részvétel a hallgató számára önkéntes és a résztvevők számos előnyt élvezhetnek:

  • A kiemelt kurzus teljesítése kiváltja az alapkurzus teljesítését, ugyanakkor a többlet-ismeretanyag elsajátítása az alapkurzustól elkülönülten kerül értékelésre. Így a hallgatót a bővebb tananyag felvállalása nem érinti hátrányosan.
  • A kiemelt kurzusok teljesítésével plusz kreditpontok szerezhetők.
  • A kiemelt kurzusok gyakorlatai kis létszámú csoportokkal indulnak a tananyag hatékonyabb feldolgozása érdekében.
  • A programban résztvevők használhatják a tehetséggondozó labort.
  • A legjobb eredményt elérő hallgatók ösztöndíjban részesülhetnek.
  • Tanulmányi eredményüktől függően a programot elvégzett hallgatók Tehetséggondozó Bizonyítványt kapnak.
  • A részvétel a hallgató számára többletköltséget nem jelent.

A tehetséggondozó labor egy igényes kialakítású, kb. 20 férőhelyes tanterem, melyben reguláris óratartás nem folyik, ugyanakkor biztosítja a programban résztvevő hallgatók megnövekedett önálló munkájának technikai hátterét.

A programmal kapcsolatos kérdéseket a tehetseg@inf.u-szeged.hu email címen várjuk. 

Koordinátorok